2022-04-06 14:16:28• hírek • közlemény

3 nap, 3 különböző zenei kultúra, 3 egyedi gasztroélmény - az első világzenei fesztivál Szatmáron!

május 13 - május 15

Május 13-15. között a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ világzenei utazásra hívja a szatmáriakat és a különleges dallamok iránt érdeklődőket. A Dr. Fátyol Rudolf parkban (Tűzoltótorony körüli tér) megszervezésre kerül az első szatmárnémeti Világzenei, azaz World Music Festival, ahol a résztvevők a három nap alatt három kultúra zenei és gasztronómiai különlegességeivel ismerkedhetnek meg. A turisztikai vonzerejű rendezvényre 3 különböző zenei kultúra képviseletében érkeznek előadók, ennek függvényében a szervezők 3 tematikus nappal készülnek.

Május 13-án, pénteken közel-keleti nap: elsőként a magyar-török együttműködésű, török régizenét és a modern hangzásvilágot ötvöző Nasip Kismet lép színpadra. Ezt követően az isztambuli Light in Babylon közel-keleti dallamokkal varázsolja el a közönséget.


Május 14-ét, szombatot a klezmer zenének szenteljük: először köszönthetjük Szatmárnémetiben a világhírű Budapest Klezmer Band koncertjét. Őket az amszterdami L’ChaiM zenekar követi, akik egyedi és energikus módon képviselik a klezmer zenei stílust.


A fesztivál mediterrán zenei napján, május 15-én, vasárnap a gipsy swinget és manouche swinget játszó magyarországi Canarro melegíti be a közönséget. Az est és a fesztivál fő fellépőjeként a világzenei színtér legismertebb és leghíresebb zenekara, a Barcelona Gipsy balKan Orchestra csap a hangszerek közé, akik már több mint 35 országba vitték el balkáni hangzásvilágú zenéjüket, többek között Európa határain túl az Egyesült Államokban és Kanadában is megfordultak.


A színvonalas fesztiválra belépőket a https://bit.ly/wmf_tickets oldalon lehet megvásárolni. A napi belépők ára 20 RON értékben, míg a fesztivál teljes időtartamára szóló bérletek 50 RON értékben válthatóak.


Naprakész információkért és további részletekért kövessék a World Music Fesztivál Facebook-eseményét, illetve a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ  Facebook-oldalát!


A World Music Festival programja:
 

Május 13., péntek
20.00 - Nasip Kismet (HU/TR)
21.30 - Light in Babylon (TR)


Május 14., szombat
20.00 - Budapest Klezmer Band (HU)
21.30 - L'ChaiM the Band (NL)


Május 15., vasárnap
20.00 - Canarro (HU)
21.30 - Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (ESP)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: